Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer
Projectcase

De Vier Gravinnen Tiel

Ontwikkelaar SCW Tiel
Belegger SCW Tiel
Huurder Particulieren
Realisatie 2011
BVO 20000 m2

Multifunctioneel woongebouw

De Vier Gravinnen is een woonzorgcentrum in Tiel. De verdiepingen bestaan uit 192 appartementen en de begane grond is bestemd voor bedrijfsruimtes voor maatschappelijke en commerciële ondernemers.

In het gebouw zijn winkels, een kapper, huisarts, tandarts, fysiotherapeut, een grand café en kinderopvang gevestigd. Deze voorzieningen zijn niet alleen bedoeld voor bewoners van de Vier Gravinnen, maar ook voor andere inwoners van Tiel. Hierdoor is het centrum een ontmoetingsplek voor mensen van alle leeftijden geworden. Naast leefbaarheid en levendigheid speelt duurzaamheid een belangrijke rol bij De Vier Gravinnen. Warmte en koude wordt geregeld via opslag in de bodem en het gebouw heeft energielabel A.

Siena of Tiel?

De architecten van De Vier Gravinnen hebben nieuw elan gegeven aan de Hertogenwijk in Tiel door de Italiaanse stad Siena als voorbeeld te nemen voor het ontwerp. Terrakleurige bakstenen, roomkleurig stucwerk, open verbindingen en een ‘plaza’ waar iedereen elkaar tegenkomt. Uiteraard wint Siena het qua sfeer van deze Tielse variant, maar op het gebied van duurzaamheid zegeviert De Vier Gravinnen.

Zeggenschap behouden over de tarieven In 2015 heeft SCW aan Vaanster gevraagd het beheer van de WKO-installatie over te nemen. In deze constructie blijft SCW eigenaar van het systeem, terwijl wij zorgen voor de techniek, de facturering en alle communicatie met de bewoners. Zo heeft SCW niet de lasten, maar ze behoudt wel de zeggenschap over de tarieven.

Minder gasverbruik, betere koeling Toen we de WKO van De Vier Gravinnen in beheer namen, bleek deze energetisch niet goed te functioneren. Door hydraulische en regeltechnische aanpassingen is het gasverbruik ten opzichte van voorgaande jaren significant gedaald. Ook de leveringsbetrouwbaarheid is toegenomen en de koeling is verbeterd. Door de aanpassingen wordt de primaire doelstelling beter bereikt: comfort voor de bewoners.

Inzicht in financiën

Soms schetst een financieel overzicht onterecht een negatief beeld. Een grondige analyse van onze kant leidde tot nieuwe inzichten. Boekwaarde, afschrijvingen, interne lening – alles werd onder de loep genomen en opnieuw beoordeeld. Nu duidelijk is waar de pijnpunten zitten, kunnen er gericht besluiten worden genomen.

“Vaanster neemt alle zorgen uit handen met betrekking tot de energielevering. De werkzaamheden worden tijdig en op vakkundige en regelmatige wijze uitgevoerd. De kwaliteitseisen van het werk en de organisatie van de uitvoering voldoen aan de gestelde eisen en normen.”

H.W.J. Suijdendorp, Directeur-Bestuurder SCW Tiel

Referenties

Onze recente projecten

Keer op keer komen er weer mooie nieuwe projecten bij, waar we stuk voor stuk trots op zijn. Een greep uit onze dagelijkse praktijk.

nieuw
Klantcase Lorentz Leiden
Klantcase Posterijen
Klantcase Het Noordereinde Zevenhoven