Ik ben consument
Al meer dan 170 projecten in exploitatie en beheer
Projectcase

Goede doelen Loterij

Ontwikkelaar Goede Doelen Loterijen
Belegger Goede Doelen Loterijen
Huurder Nationale postcode loterij
Realisatie 2018
BVO 15500 m2

Meest duurzame kantoor van Nederland

Tijdens de renovatie is er gestreefd naar het hoogst haalbare duurzaamheidslabel: BREAAM Outstanding.

Het kantoor van de Goede Doelen Loterijen moet een van de meest duurzaam gerenoveerde kantoren van Nederland worden. De ruim 500 medewerkers van drie loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) betrekken in 2018 dit nieuwe kantoor in Amsterdam.

Het ontwerp is van architectenbureau Benthem Crouwel, bekend van onder meer Station Rotterdam Centraal en het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Goede Doelen Loterijen kiest bewust voor de renovatie van een lang leegstaand kantoorpand aan de Beethovenstraat. Aan de buitenkant verrijst een glasgevel en een bijzonder bladerdak dat niet alleen regenwater verzamelt voor gebruik in het pand, maar ook volledig voorzien wordt van hoog rendement zonnepanelen. Verdere duurzaam bouwkundige innovaties zijn de toepassing van zowel isolatiemateriaal en foam board gebaseerd op schimmels. Dit zijn uitvindingen van Eben Bayer, winnaar van de Postcode Lottery Green Challenge in 2008. De Loterijen beogen hiermee een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het klimaat en een positieve impact te hebben op anderen. Het pand verbruikt straks ruim 80% minder energie dan een standaard nieuw gebouwd kantoorgebouw.

Wilt u meer lezen over dit project? Lees verder op de website van https://www.jpvaneesteren.nl/nl/projecten/duurzame-renovatie-en-uitbreiding-kantoor-goede-doelen-loterijen/

Referenties

Onze recente projecten

Keer op keer komen er weer mooie nieuwe projecten bij, waar we stuk voor stuk trots op zijn. Een greep uit onze dagelijkse praktijk.

nieuw
Klantcase Lorentz Leiden
Klantcase Posterijen
Klantcase Het Noordereinde Zevenhoven